Energia Info Kft.

Nagy- és középvállalatok

Magyarországon az áramszolgáltatók, gázszolgáltatók, illetve az energiakereskedők különböző módon határozzák meg a nagy- és közepes fogyasztók körét.

Általánosságban elmondhatjuk, hogy az áramszolgáltatók és energiakereskedők definíciója szerint nagyfogyasztónak azon fogyasztók minősülnek, amelyek éves villamos-energia fogyasztása meghaladja az 5.000.000 kWh-t. Ezen általában független attól, hogy ezen mennyiség egy vagy több fogyasztási hely villamos-energia mennyiségének összegéből adódik össze.

Magyarországi gyakorlat szerint közepes méretű fogyasztóknak éves fogyasztásukat tekintve a 500.000 kWh és 5.000.000 kWh közötti vállalkozások minősülnek.

A földgáz vonatkozásában a gázszolgáltatók és energiakereskedők szerint általánosan megállapítható, hogy az 1mio nm3 gázéves fogyasztás felett vételező fogyasztók minősülnek nagy-, illetve közepes fogyasztónak. Más megközelítésben a teljesítmény lekötés a mérvadó, mely szerint a 100 m3/h feletti teljesítmény lekötésű fogyasztók sorolhatók ebbe a kategóriába.

Adatok bekérése

Adatait a LETÖLTÉSEK oldalon található két adatlap kitöltésével és visszaküldésével juttathatja el hozzánk.

Az adatok megküldését követően hamarosan kapcsolatba lépünk Önnel.