Energia Info Kft.

Press Review

REZSI: ELTÉRŐ A SZABÁLYOZÁS A KÖRNYEZŐ ORSZÁGOKBAN 2013.03.18.
Eltérően szabályozzák a környező országokban az energiaárakat, míg Ausztriában liberalizált a piac, addig például Szlovákiában egy független állami szerv hatáskörébe tartozik a hálózati ágazatok szektorán belül működő szolgáltatók működési engedélyeinek kiadása és azok árainak szabályozása.
Bővebben »

ELŐNY A KAPCSOLT TECHNOLÓGIÁKNÁL 2013.03.12.
2012-ben is hozták a kötelezőt a kapcsolt energiatermelők - a jogszabályokban meghatározott szigorú referenciaértékekhez viszonyítva is átlagosan 17,75 százalékkal kevesebb földgázt használtak egységnyi áram és hőenergia előállításához, mintha azt külön-külön kellett volna megtermelni.
Bővebben »

KEVÉS KISVÁLLALAT VÁSÁROL ÁRAMOT A SZABADPIACON 2013.03.05.
A kis- és közepes vállalkozásoknak eddig alig negyede élt a szabadpiaci energiavásárlás lehetőségével, annak ellenére, hogy 2004 nyara óta szabadon választhatnak áramszolgáltatót - közölte elemzésében Dome Facility Services Group Kft. hétfőn.
Bővebben »

ERŐS ELOSZTÓ SZEREPRE TÖREKSZIK MAGYARORSZÁG 2013.02.14.
A kedvezőbb árak és az ellátás biztonságának növelése érdekében Magyarország erős elosztó szerepre törekszik az európai áram- és gázpiacon - mondta a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium klíma- és energiaügyért felelős államtitkára szerdán Szolnokon.
Bővebben »

A SZABADPIACON VETT ÁRAMOT A MÁV 2013.02.11.
A MÁV Zrt. 880 gigawattóra áramot vásárolt 16,5 milliárd forintért közbeszerzésen, az idei évre. A Közbeszerzési Értesítőben közzétett tájékoztatása szerint a 6 részre bontott beszerzésen az MVM Partner Energiakereskedelmi Zrt., az E.ON Energiaszolgáltató Kft. és a Magyar Áramszolgáltató Kft. nyert a legalacsonyabb összegű ellenszolgáltatással. A vásárolt áramot vontatásra használja a MÁV.
Bővebben »

VARSÓ ÉS BUKAREST IS CSATLAKOZNA A CSEH-SZLOVÁK-MAGYAR ÁRAMPIACHOZ 2013.01.31.
Csatlakozni készül Lengyelország és Románia a közös cseh-szlovák-magyar árampiachoz - közölte,a MAVIR. A közlemény szerint január 28-án Budapesten találkozót tartottak, amelyen az érintett országok nemzeti energiaszabályozó hatóságai, az átviteli rendszerirányítók és a szervezett piaci engedélyesek képviselői a már összekapcsolt másnapi kereskedésű szervezett piacok körének bővítéséről tárgyaltak.
Bővebben »

NEM ZÁR BE ERŐMŰVET MAGYARORSZÁGON A GDF SUEZ 2013.01.15.
A GDF SUEZ nem tervezi erőmű bezárását Magyarországon, mindössze a Dunamenti Erőmű Zrt. négy, elavult blokkjára nem hosszabbította meg a 2012 év végén lejárt működési engedélyét - tájékoztatta a társaság az EnergiaInfot, miután az MTI arról számolt be, francia lapértesülésekre hivatkozva, hogy Hollandiában és Magyarországon erőművek bezárását tervezi a társaság.
Bővebben »

2015 UTÁN ERŐMŰVEKET KELL ÉPÍTENÜNK, VAGY BAJ LESZ 2013.01.15.
Az évtized közepéig csekély mértékű villamosenergia igénynövekedéssel számolhatunk, az import biztosítani képes a hazai piac kiszolgálását. Az évtized második felében ugyanakkor elengedhetetlen az újabb, jól szabályozható erőművek belépése.
Bővebben »

KI FIZETI MEG A REZSICSÖKKENTÉST? 2013.01.03.
A kormány ígérete alapján 10%-os rezsiköltség csökkentést hajtottak végre. Az ígéret szerint a villamosenergiára, a gázra és a távhőre kiterjedő lépést nem tudják áthárítani a szolgáltatók a fogyasztóra. A Policy Agenda által készített elemzés szerint a rezsiköltség áthárítását valójában a kormány már maga el is végezte, első körben a hazai kis- és középvállalkozásokat sújtva. Az energiainfo.hu elemzése szerint a kkv-k villamosenergia költségei 11-12, de akár 30 százalékkal is nőhetnek.
Bővebben »